Яка вона оптимальна система вентиляції для промислової чи комерційної кухні?
Місцева витяжна система чи система вентиляції по всій площі приміщення? Які види витяжних зонтів або вентильованих та кондиціонованих стель варто застосувати?
Вони вибираються в залежності від типу і розміру кухні, розташування обладнання та обсягу капітальних вкладень. При відкритих кухнях не слід нехтувати дизайном і архітектурою.
Існує два основні варіанти систем вентиляції для кухонь:
Місцева система ‐ видалення повітря здійснюється витяжним зонтом, розташованим безпосередньо над кухонним обладнанням. Витяжні зонти в основному використовуються для кухонь малого і середнього розміру. Залежно від розташування кухонного обладнання витяжні зонти розташовують на стінах або централізовано. Ця концепція не дозволяє змінювати місце розташування обладнання. Необхідно правильно визначити розміри витяжних зонтів, щоб вони перекривали всі можливі надходження повітря від обладнання в приміщення. Основною перевагою даного вибору є його низька вартість і більш коротка відстань, пройдена забрудненим повітрям. Ризик витоку брудного повітря в приміщення і відкладення його на горизонтальних поверхнях можна розглядати як недоліки. Всі типи витяжних зонтів виготовляються виключно з нержавіючої сталі, і вловлюють частинки жиру за допомогою вбудованих фільтрів. Аналогічно в них вбудовані люмінесцентні лампи з достатнім тепловим опором.
Системи витяжки по всій площі ‐ видалення повітря здійснюється по всій площі приміщення через вентильовані та кондиціоновані стелі відкритого або закритого типу.
В даний час вентильовані та кондиціоновані стелі все частіше використовуються в кухнях будь‐якого типу і розміру. Однією з причин є їх ціна ‐ дуже приваблива, що не сильно відрізняється від ціни на систему з витяжним зонтом. В результаті цього, все більше число клієнтів вибирають саме цю систему вентиляції.
Основні переваги системи витяжки по всій площі приміщення:
Оригінальний зовнішній вигляд інтер'єру кухні.
Універсальне рішення ‐ можна змінювати розташування обладнання.
Легке захоплення великої кількості пари і повітря, що видаляється.
Закрита версія ‐ відпрацьоване повітря видаляється з приміщення кухні через жировловлюючі фільтри, розташовані в закритих каналах. Перевагою цього рішення є ідеальний поділ структурних поверхонь в замкнутому просторі кухні для видалення забрудненого повітря.
Підвісна стеля:
Відповідає найвищим вимогам не лише в аспекті дизайну, а й також з точки зору гігієни.
Захищає конструкцію стелі від впливу тепла і вологості.
Обробка повітря:
Витяжка і очищення забрудненого повітря по всій площі приміщення кухні.
Подача свіжого підготованого повітря після рекуператора від вентагрегату "ATREA".
Відпадає необхідність купувати більш дороге вентобладнання з вбудованими жировловлюючими фільтрами.
Освітлення кухонного приміщення:
Якісне рівномірне освітлення всього приміщення.
LED –лампи з низьким енергоспоживанням.
Переваги вентильованих та кондиціонованих стель від ATREA:
Можуть бути використані для кухонь всіх розмірів і типів.
Гарантія 5 років.
Капіталовкладення можна порівняти з системами з витяжними зонтами.
Замкнута система витяжки відповідає найсуворішим вимогам до гігієни харчування.
Замкнута система повністю захищає вбудовану освітлювальну арматуру, стельові конструкції та інші комунікації.
Оптимальна витяжка по всій площі об'єкта, що гарантує 100% видалення запахів і забрудненого повітря.
Ця конструкція підходить як для промислових, так і для громадських кухонь (столові).
Гарантія інтенсивності освітлення 500 люкс на робочій поверхні з мінімальним коливанням.
Рівномірне надходження повітря через отвори великого діаметру.
Приємне і комфортне повітряне середовище для персоналу.
Якщо місце розташування кухонного обладнання змінюється, то немає необхідності в модифікації вентильованих стель або системи вентиляції та кондиціонування.
Швидка, легка і дешева очистка зовнішніх і внутрішніх поверхонь завдяки використанню нержавіючої сталі і полікарбонатних матеріалів.
Технічне обслуговування полягає тільки в чищенні фільтрів від жиру в посудомийній машині 4 ‐ 6 разів на рік, в залежності від інтенсивності застосування.
Закупівельна ціна на 30 ‐ 50% нижче ніж аналогічні виробники.
Досвід виконання понад 100 проектів в європейських країнах.
Додаткова вбудована UV‐C фільтрація:
Головною фільтрацією вважається механічна фільтрація з ефективністю 80%, решта ліквідується за допомогою системи UV-C фільтрації з ефективністю 99%. В результаті цього процесу відпрацьоване повітря очищається від всіх жирів. Основними перевагами вважаються виключення можливості виникнення пожежі, значне зниження витрат на догляд та чищення, продовження терміну експлуатації і, найголовніше, позбавлення відпрацьованого повітря запаху, неприємного для оточуючих.